Ansamblul Folcloric al Județului Alba, invitat special la Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia

28.08.2023    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

marele_festival_al_romanilor_voivodina_2023 Ansamblul Folcloric al Județului Alba este în aceste zile invitat special la Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina – Serbia. Ansamblul, dirijat de Alexandru Pal, este însoțit de îndrăgiții soliști vocali Veta Biriș, Mariana Anghel, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută.

„Am acceptat cu drag invitația de a participa la Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina, o comunitate care face eforturi importante pentru a-și păstra identitatea românească. Pentru Ansamblul Folcloric al Județului Alba și pentru soliștii vocali care l-au însoți a fost o onoare să se prezinte în fața publicului din această comunitate de români cu o parte din folclorul și zestrea de tradiții românești, pe care le conservă și le promovează cu mândrie”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina își propune să promoveze folclorul și tradițiile românești și a fost găzduit de Teatrul Național „Sterija” din Vârșet. Festivalul este un eveniment de tradiție pentru comunitatea românilor din Voivodina (Serbia) și a ajuns în acest an la cea de-a 63-a ediție.

Evoluția Ansamblului Folcloric al Județului Alba la Marele Festival de Folclor al Românilor din Voivodina o puteți vedea aici:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=1345359036064099

0