Concert extraordinar de colinde – eveniment fără public, transmis live on-line

19.12.2020    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

concert_extraordinar_de_colinde_eveniment_fara_public_transmis_online Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, sâmbătă, 19 decembrie 2020, începând cu ora 20:00, un concert extraordinar de colinde, eveniment care se va desfășura fără public și care va fi transmis live on-line.

Concertul este susținut de Orchestra de Cameră a Județului Alba, sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, alături de soliști de renume național și internațional. În eveniment vor evolua soliștii: Florin Estefan (bariton, manager general al Operei Naționale Române Cluj-Napoca),  Irina Baiant, (soprană), Georgeta Plută (soprană, profesor de canto clasic - Liceul de artă „Regina Maria“ Alba Iulia), Lorena Puican (soprană, Lya Hubic Opera Studiou Cluj-Napoca), naistul Alexandru Pal (discipol al maestrului Gheorghe Zamfir, manager al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba) și invitat special va fi Roxana Reche (muzicolog, interpret de muzică vocal-tradițională, solist vocal al Ansamblului Folcloric al Județului Alba).

Constantin Grigore a urmat studii în țară, dar și în străinătate, la Academia de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia, beneficiind de îndrumarea unor maeștri recunoscuți ai dirijatului. În anul 2017, a fost invitat la pupitrul Filarmonicii Regale din Liège, unde a susținut o serie de 7 concerte în Liège (Sala Filarmonicii), Bruxelles (Bozar), Ath, Ottignes și Namur. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Concertul este prezentat de jurnalista Andreea Bogdan și este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în colaborare cu Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Evenimentul se va desfășura fără public, în spațiul logistic al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale instituțiilor organizatoare.

Instituțiile de presă care doresc să transmită direct concertul pe paginile proprii de Facebook sunt rugate să contacteze echipa tehnică a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba până sâmbătă seara, ora 18:00, la numărul de telefon 0722/362105 – Cornel Gruian.

Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în această perioadă, o serie de evenimente prin care promovează tradițiile românești specifice Sfintei Sărbători a Crăciunului. Unele dintre evenimentele culturale sunt organizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia și cu Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România.

Din cauza pandemiei, manifestările se vor desfășura ON LINE, fără public, cu respectarea celor mai stricte măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2.

0