„Cu drag, de Dragobete” – ateliere tradiționale, recitaluri, spectacole și expoziție de fotografie

26.02.2024    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

cu_drag_de_dragobete_2024 Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, sâmbătă, 24 februarie 2024, evenimentul cultural-artistic „Cu drag, de Dragobete”, în cadrul căruia își vor da concursul cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul instituției. Evenimentul cultural - artistic este organizat în colaborare cu Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, urmând să se desfășoare, începând cu ora 17:00, la Museikon.

Programul cuprinde ateliere și demonstrații de meșteșuguri tradiționale românești (olărit, arte decorative, pictură, țesături și cusături tradiționale) desfășurate de cursanții claselor coordonate de Olga Oloieru, dr. Ioana Raica și Simona Bradea.

Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”, coordonat de Leontina Fărcaș, va susține un recital de muzică populară, iar Trupa Antheia Imperialis, coordonată de Octavia Oprea, a pregătit un spectacol coregrafic.

De asemenea, cursanții Clasei de Canto-Muzică Ușoară, coordonată de Marinela Popa, vor susține un recital de muzică ușoară.  Vor evolua Maria Andrieș, Alexandra Sălcudean, Isabela Ciama, Alexandra Brate, ​Diana Miclea, Raul Munteanu și Georgiana Zbutea.

„Cu drag, de Dragobete” cuprinde și vernisajul expoziției de artă fotografică „În vâltoarea vieții”, semnată de Vasile Sârb, coordonatorul Clasei de Fotografie din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri și fotograf al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educaționale, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției. Anul trecut, peste 330 de noi cursanți s-au înscris pentru a studia la clasele instituție, care se adaugă celor peste 300 de cursanți din anii precedenți și care reprezintă totodată un nou record în activitatea de peste 50 de ani a școlii. Instituția de învățământ vocațional are în prezent peste 630 de cursanți activi.

0