Cvartetul de coarde al Județului Alba susține un concert cameral la Teiuș

18.04.2022    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

cvartetul_de_coarde_2022Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, duminică, 17 aprilie 2022, un concert cameral susținut de Cvartetul de coarde al Județului Alba în Biserica Romano-Catolică din Teiuș. Evenimentul este programat la ora 17:30 și intrarea este liberă. În concert vor evolua Dan Liviu Cernat (vioară I), Mădălin Danciu (vioară II), Mădălina Gherman Neag (violă) și Florin Craiu (violoncel).

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și Primăria Orașului Teiuș.

Cvartetul de coarde al Județului Alba activează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” și a susținut numeroase recitaluri și concerte. În formula extinsă, în cadrul centrului funcționează și Orchestra de Cameră înființată în iulie 2013 ca și departament cultural. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat și abordează lucrări din creație marilor compozitori, cu preponderență din perioada barocului.

Vă reamintim că tot duminică, 17 aprilie 2022, la ora 19:00, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba va difuza, cu ocazia Paștelui Catolic, Recitalul de nai și orgă „Rugăciune pentru pace”, eveniment filmat în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Proiectul cultural este un nou manifest al artiștilor din Alba pentru oprirea războiului din Ucraina. Recitalul este susținut la nai de Alexandru Pal, discipol al maestrului Gheorghe Zamfir, și la orgă de Cristian Șușman. 

0