Cvartetul de coarde „Augustin Bena” susține un recital cameral la Alba Iulia

28.06.2019    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

afis_recital_cvartet_iunie_2019Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba susține vineri, 28 iunie 2019, un recital cameral la Alba Iulia. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la Museikon, iar intrarea este liberă.

 

Iubitorii muzicii de cameră se vor putea bucura de un program special cu lucrări de W.A. Mozart (Cvartetul nr. 21 în Re major, K. 575) și respectiv A. Borodin (Cvartetul nr. 2 în Re major). În recital vor evolua Dan Liviu Cernat (vioară I), Mădălin Danciu (vioară II), Mădălina Gherman – Neag (violă) și Cătălina Craiu (violoncel).

 

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Museikon.

 

Cvartetul de coarde ,,Augustin Bena” activează în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” și a susținut numeroase recitaluri și concerte. În formula extinsă, în cadrul centrului funcționează și Orchestra de Cameră înființată în iulie 2013 ca și departament cultural. Orchestra este condusă de Dan Liviu Cernat și abordează lucrări din creație marilor compozitori cu preponderență din perioada barocului. Printre colaboratorii Orchestrei de Cameră de până în prezent îi putem aminti pe soprana Daniela Vlădescu, pianistul Tadashi Imai și dirijorul Federico Crisanaz.

0