„Dragobete sărută fete”- eveniment organizat de cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri

23.02.2023    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

dragobete_saruta_fete_2023 Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, vineri, 24 februarie 2023, evenimentul cultural-artistic „Dragobete sărută fete”, în cadrul căruia își vor da concursul cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul instituției. Evenimentul deschide practic programul de activități din acest an al Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena”, instituție de învățământ cultural -artistic, care are peste 700 de cursanți.

Activitățile debutează, vineri, la ora 17:00, la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Iulia, iar în program vor evolua cursanți ai claselor de specialitate ale Școlii de Arte și Meșteșuguri.

Astfel, Clasa de Canto – muzică ușoară, coordonată de către profesoara Marinela Popa, va organiza următoarele momente:

  • ,,Surdul nu aude, dar le potrivește”, scenetă prezentată de Maria Imbre și Raul Munteanu;
  • ,,Interviul”, scenetă prezentată de Maria Imbre, Eliana Burde, Daria Romoșan, Raul Munteanu și Mara Cirlea;
  • Momente muzicale prezentate de: Patricia Vodă, Raul Munteanu, Claudia și Cristian Buda, Alexandra Brate, Diana Miclea, Eliana Burde și Daria Romoșan (chitară acustică), Flavia Triff, Mara Cîrlea, Maria Imbre și Andreea Moraru.

Clasa de pian, care este coordonată de profesorul Emanuel Todor, a pregătit două momente solistice la pian, susținute de Philip Dumitru și Cristian Buda. Clasa de design vestimentar și grafică (coordonator profesoara Ioana Raica) va prezenta o expoziție de crochiuri și creații vestimentare. Nu în ultimul rând, Clasa de artă decorativă, coordonată de profesorul Olga Oloieru, a pregătit pentru acest eveniment o expoziție și ateliere de artă decorativă.

Proiectul cultural „Dragobete sărută fete” este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” , instituție din subordinea Consiliului Județean Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar în prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

0