Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” Ocna Mureș – Vasile Raul Balogh (Alba Iulia), câștigătorul Marelui Premiu

24.10.2022    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

Tineri interpreți din întreaga țară au concurat, duminică, în cadrul Festivalului Național Concurs de Folclor „Mureș, pe marginea ta” de la Ocna Mureș, cel mai vechi festival de folclor din Transilvania. În urma concursului de interpretare, Marele Premiu a fost câștigat de Vasile Raul Balogh, care a reprezentat Alba Iulia, iar premiul I i-a revenit tinerei Georgiana Ioana Vesa din Ocna Mureș.

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” s-a desfășurat, duminică, 23 octombrie 2022, ora 17:00, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș și în cadrul acestuia și-au dat concursul tineri interpreți din întreaga țară. Evenimentul are ca scop conservarea, promovarea și valorificarea patrimoniului cultural național material și imaterial, dar și promovarea tinerilor interpreți de muzică vocală tradițională din România.

castigatorii_festivalului_mures_pe_marginea_ta_2022

Astfel, în urma deliberării juriului, au fost acordate următoarele premii:

  • Marele Premiu: Vasile Raul Balogh - Alba Iulia / județul Alba;
  • Premiul I - Georgiana Ioana Vesa - Ocna Mureș/ județul Alba;
  • Premiul II - Maria Daria Costea - Blaj / județul Alba;
  • Premiul III- Cosmina Amalia Hîrșovescu - Motru/ județul Gorj;

În programul festivalului a evoluat și Ansamblul Folcloric „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș, alături de Virgil Moga și Rodica Dobrin. Festivalul a continuat cu un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, alături de interpreții Rodica Pop Seling, Teodora Zărnescu – Craiu, Alexandra Băcilă, Adina Popa, Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Floricica Moga. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Bogdan și s-a încheiat cu un recital susținut de Denisa Ungureanu, tânără interpretă care a câștigat, la ultima ediție, Marele Premiu.

Festivalul Național de Folclor „Mureș, pe marginea ta” a fost organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș.

Fotografiile din cadrul evenimentului pot fi vizualizate aici: https://www.culturaalba.ro/galerie-foto/festivalul-national-de-folclor-mures-pe-marginea-ta-ocna-mures-2022

0