Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”: Mircea Vintilă - invitat la „Cafeaua cu folk”

18.11.2019    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

festivalul_de_muzica_folk_ziua_de_maine_duminica_17_noiembrie Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” continuă, duminică, la Alba Iulia, prima parte a zilei fiind alocată „Cafelei cu folk”, o întâlnire a artiștilor invitați în festival cu publicul și presa locală. De această dată invitatul special la cafea a fost cantautorul Mircea Vintilă, care a vorbit despre evoluția muzicii folk și le-a dat sfaturi tinerilor care vor să-și facă o carieră în acest gen muzical.

 

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” din Alba Iulia a fost, este și va fi cel mai tare festival de folk din țară. Am spus mereu acest lucru și mă bucur de fiecare dată când ajung la Alba Iulia pentru că mă așteaptă o întâlnire cu un public minunat. Vă aștept, cu drag și dor, în această seară la festival să cântăm împreună. O să fie o seară minunată, ca toate serile de la „Ziua de Mâine” și sper să fie pe placul vostru”, a spus Mircea Vintilă.

Alături de Mircea Vintilă s-au aflat la „Cafeaua cu Folk” și Vali Șerban junior, fiul folkistului care a inițiat Festivalul „Ziua de Mâine”, Daniel Avram, coordonatorul „Școlii de Folk” din Alba Iulia, Felicia Pop, dar și profesorii de chitară Marinela Popa și Dragoș Tudor.

 

Alba Iulia găzduiește, sâmbătă și duminică, 16 – 17 noiembrie 2019, Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, cel mai important festival de gen din România. Ajuns în acest an la cea de-a XV-a ediție, festivalul este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” și cuprinde ca în fiecare an și o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în muzica folk. În program sunt incluse și recitaluri ale unor nume mari ale folkului românesc, lansări de carte, dar și sesiuni de autografe.

 

Festivalul a cuprins, sâmbătă seara, secțiunea de concurs, dar și recitaluri susținute de Marinela Popa și Grupul „Primavera”, Poesis, Zoia Alecu, A.G. Weinberger, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Duminică, festivalul continuă cu Gala Laureaților și recitaluri susținute de Diana Porca – câștigătoarea marelui premiu la ediția din anul 2018, Daniel Avram și „Școala de Folk”, Felicia Pop, Mircea Baniciu, Alexandra Ușurelu, Mircea Vintilă.

 

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Fotografii și mesaje video de la „Cafeaua cu folk” dar și din prima seară a Festivalului de Folk „Ziua de Mâine” puteți descărca accesând linkul următor:

https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZVw0YkZJevNGElu1Ymnk8OPQCMEHu8vsj4y

Credite foto/ video: Vasile Sârb – Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba

 

PROGRAMUL Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

17 noiembrie 2019

ora 10:00 - la FRAMM’ S
CAFEAUA CU FOLK
sesiuni de autografe, prezentări și lansări de carte/cd, discuții libere despre prezentul muzicii folk

ora 17:00 - la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
GALA LAUREAȚILOR

ora 18:00 - la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
CONCERT EXTRAORDINAR DE MUZICĂ FOLK
DIANA PORCA - marele premiu la ediția din anul 2018
DANIEL AVRAM și „ȘCOALA DE FOLK”
FELICIA POP
MIRCEA BANICIU
ALEXANDRA UȘURELU
MIRCEA VINTILĂ

1