Sebastian Șerban (Valea Mureșului) și Daria Maria Costea (Valea Târnavelor), marii câștigători la Festivalul „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud

25.07.2022    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

Sebastian Șerban (Valea Mureșului) și Daria Maria Costea (Valea Târnavelor) sunt marii câștigători ai Festivalului - Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” Abrud, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești. Festivalul a ajuns în acest an la cea de-a 38-a ediție și s-a desfășura, duminică, 24 iulie 2022, în Piața Eroilor din orașul Abrud.

Programul a debutat cu momente artistice susținute de formații artistice locale din zona Munților Apuseni și a continuat cu un spectacol folcloric cu Robert Târnăveanu și Mirela Mănescu Felea.

O parte importantă a festivalului a fost concursul de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”.

După acest moment, Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, a susținut un spectacol folcloric alături de interpreții Roxana Reche, Dorina Narița, Nicolae Plută, Maria Filimon, Floricica Moga și Nicolae Tuhuț. Festivalul s-a încheiat cu premierea câștigătorilor concursului de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” și un spectacol folcloric susținut de Ionela Moruțan.

castigatorii_festivalului_inimi_de_piatra_din_tara_de_piatra

Marele Premiu a fost câștigat de Sebastian Șerban, care a reprezentat zona „Valea Mureșului", premiul I i-a revenit tinerei Daria Maria Costea, care a reprezentat zona „Valea Târnavelor". Premiul II a fost câștigat de Maria Todescu, reprezentând zona „Poalele Drăganei”, iar Premiul III a fost adjudecat de Cristina Todor, reprezentanta Țării Secașelor.

Festivalul – Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” a fost organizat de Consiliul Județean Aba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba în parteneriat cu Primăria orașului Abrud.

 

Fotografii din cadrul Festivalul - Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră” pot fi descărcate de pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba:

https://www.facebook.com/173204689496678/posts/pfbid0YUS6LToSxeoe2jZ79i2GDNY6pmAXdWNiHkkLWj1ahg8iSyMEJPmAaifnN3Gm3Uajl/

0