„Te-aștept pe-același drum...” - Festival Național de Interpretare a Romanței, la Zlatna

31.10.2022    Știri culturale    Centrul de Cultura Augustin Bena

te_astept_pe_acelasi_drum_2022 Orașul Zlatna găzduiește la sfârșitul acestei săptămâni cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Interpretare a Romanței. Evenimentul se desfășoară la Sala de Festivități Ampelum a Primăriei Zlatna și a debutat, vineri, 28 octombrie 2022, cu concursul de interpretare a romanței, urmat apoi de recitaluri susținute de interpreți îndrăgiți. Sâmbătă, în a doua zi a festivalului, va avea loc premierea laureaților concursului, urmată de recitaluri susținute de aceștia și de alți interpreți cunoscuți. Anul acesta, festivalul se bucură de participarea unor artiști precum Alina Mavrodin Vasiliu, Paula Seling, Alesis, Traian Jurchela, Cristian Fodor, Georgeta Plută, Alina Ureche.

Acompaniamentul muzical este asigurat de orhestra condusă de maestrul Ovidiu Barteș.

Invitatul de onoare al Festivalului Național de Interpretare a Romanței de la Zlatna este Eugen Doga, care este considerat a fi unul dintre cei mai importanți compozitori români în viață. Conform unei decizii speciale a UNESCO, „Valsul lui Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”.

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Național de Interpretare a Romanței se va încheia, duminică, 30 octombrie 2022, de la ora 18:00, cu un recital extraordinar. Evenimentul va avea loc într-un decor aparte, în Castelul Sâncrai, obiectiv aflat în administrarea Consiliului Județean Alba.  

În program sunt incluse momente artistice de excepție, susținute, într-un cadru de poveste, de artiștii Alina Mavrodin Vasiliu, Georgeta Plută, Cristina Moșuțan și Zorina Bălan. La pian, acompaniamentul va fi asigurat de maestrul Kalman Urszui.

Festivalul Național de Interpretare a Romanței este organizat de Primăria și Consiliul Local Zlatna, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Casa de Cultură „Horea Popescu” Zlatna.

Înregistrarea video a primei seri a Festivalului Național de Interpretare a Romanței poate fi vizionată pe pagina de Facebook a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba:

https://fb.watch/gsM-89JXap/

0