Prezentare

 În satul Deal, comuna Câlnic, județul Alba, clădirea vechii școli primare a fost reabilitată și transformată în ,,Casa Artelor”. Aici au fost amenajate ateliere cu toate utilitățile care sunt puse dispoziția artiștilor din județ, din țară și de peste hotare pentru organizarea unor tabere de creație, masterclass-uri și alte activități cu specific cultural.

 

Vechea școală primară din Deal se afla într-o stare accentuate de degradare și nu mai fusese folosită în ultimele decenii. În primăvara anului 2013, clădirea a intrat într-un amplu proces de reabilitare care a durat aproximativ un an. Pentru reabilitarea clădirii, investiția Consiliului Județean Alba s-a ridicat la aproximativ 700.000 lei.

Din anul 2018, Casa Artelor din Deal este administrată de Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, instituție subordonată Consiliul Județean Alba.

 

Conceptul de „Casa Artelor” există în Europa, în aproape toate orașele mari (Viena, Budapesta, Paris, Veneția, Geneva), iar în România poate fi întâlnit în Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu și București.

 

casa_artelor_din_deal